Datum:

07.09.2019. 9:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Toyota je objavila prve detalje o svojoj novoj GA-B platformi. Reč je o najmanjoj varijanti TNGA platforme na koju će biti postavljena nova generacija modela Yaris.

Kao i druge platforme bazirane na TNGA, i GA-B je dizajnirana sa namerom da se unapredi upravljanje automobila. Podvozje je “kruto” zbog jače strukture, a za vešanje su upotrebljene MacPherson komponente.

Ova nova platforma kompanije Toyota, koja je namenjena malim automobilima je takva da je vozačka pozicija pomerana niže i pozadi ka centralnom delu vozila. Na taj način je postignuta bolja vozačka pozicija i niži centar gravitacije.

Ovaj platforma je usmerena i na to da kabina bude što prostranija, ali i dizanjerima omogućava da naprave niže i šire automobile. To objašnjava i zašto sledeća generacija modela Yaris, koja je već uslikana prilikom testiranja, izgleda više sportski od trenuntog modela.

Predstavnici japanskog proizvođača navode i da će na GA-B platformi biti postavljeni modeli različizih veličina i oblika karoserije. Svi ti modeli će imati različito međuosovinsko rastojanje… S obzirom na trend SUV manije u ovom trenuntku u autoindustriji, postoji šansa da Toyota planira konstrukciju novog, malog krosover modela. Takav model bi u gami kompanije bio pozicioniran ispod modela C-HR.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)