Datum:

28.10.2019. 15:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Toyota je sigurna u to da će samovozeći automobili igrati važnu ulogu u budućnosti autoindustrije, ali kaže da za sada nijedan proizvođač niti postojeća tehnologija nisu blizu upotrebe petog nivoa autonomije u vožnji.

Izvršni direktor Toyotinog globalnog odeljenja za istraživanje, Džejms Kafner, otkrio je da japanski proizvođač razmatra kako ograničiti sisteme za asistenciju pri vožnji: „Odjednom dodajete ograničenja, u zavisnosti od lokacije, gustine saobraćaja, brzine, vremenskih uslova. Ako su ograničenja dovoljna, onda je sve izvodljivo. To možemo izvesti danas. Međutim, pravo pitanje je koliko ograničenja uvesti i da li je to dobra ideja?”

Kafner je bio deo Google-ovog tima za razvoj samovozećih automobila, a sada je zadužen sa Toyotin istraživački institut. Toyota namerava da predstavi svoju najnoviji sistem drugog nivoa autonomije, koji podrazumeva ljudsku interakciju na, recimo, izlazima sa auto-puteva.

Kafner kaže da su obećanja da će se viši nivo autonomije od tog uskoro pojaviti samo marketinški trik određenih brendova.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)