Datum:

14.11.2010. 23:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5588 pregleda

Japanski gigant Toyota i Tesla Motors, proizvođač električnih vozila i komponenti, se udružuju! Gornja fotografija je jedan od prvih teaser-a RAV4 EV, električne verzije popularnog SUV-a, spremnog za svoj debi na losanđeleskom salonu automobila sledeće nedelje.

Koncept se sastoji od električnog pogona razvijenog u saradnji sa Teslom – električnim pionirom, mada je za očekivati slabije perormanse od onih koje ima Tesla Roadster sa 288 konjskih snaga. Toyota ozbiljno razmišlja o ovom konceptu i već je najavljen početak proizvodnje u SAD 2012. godine.

U maju, Tesla i Toyota su objavili njihove namere o međusobnoj saradnji, u svrhe razvoja električnih vozila i delova, kao i proizvodnih sistema i inžinjeringa. Tesla može da profitira od Toyotinog inžinjeringa, proizvodnje i proizvodne ekspertize, dok Toyota takođe može da uživa blagodeti Tesline električne tehnologije, hitrog donošenja odluka i fleksibilnosti.

Toyota planira da objavi specifikacije vozila, skupa sa podacima o performansama na konferenciji za novinare u okviru LA salona automobila zakazanoj za 17. novembar.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)