Datum:

29.10.2016. 17:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Od 25. oktobra prestao je da postoji Toyotin severnoamerički brend Scion.

Odluku o gašenju Sciona japanski auto-gigant saopštio je početkom godine, uz obrazloženje da su se navike pretežno mlađe populacije, kojoj su vozila ove marke bila najviše namenjena, promenile od momenta kada je brend formiran.

Lansiran 2002. godine u Severnoj Americi, Scion po svemu sudeći nije postigao zacrtani cilj – da se nametne mladim kupcima rođenim 80-tih godina dvadesetog veka i kasnije. Prema nezvančnim podacima, veliki procenat klijenata činili su ljudi stariji od 40 godina, dok je mlađih od 35 bilo 50-ak odsto.

Nakon početnog zamaha, prodaja je od 2006, kada je dostugnut vrhunac od oko 170.000 isporuka, počela da opada da bi 2015. Scion završio sa svega 56.000 plasiranih vozila.

Mnogi modeli ove automobilske marke bili su prepakovane ili neznatno modifikovane Toyote, poput Sciona FR-S (Toyota GT86) ili Scion iM (Toyota Auris).

Modeli koji su nekada nosili amblem brenda Scion ududuće će biti dostupni na američkom tržištu sa značkom Toyote, dok ekskluzivni sportski kupe, tC, odlazi u penziju.

Toyota je zaustavila proizvodnju Sciona još u avgustu, ali je bilo potrebno srediti još neke tehničke detalje oko konačnog gašenja marke, što se i dogodilo ovih dana. Za trinaest godina postojanja, kupcima je isporučeno nešto više od milion automobila sa značkom ovog brenda.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)