Datum:

26.05.2016. 16:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Dve kompanije potpisale su memorandum o razumenvanju kao najavu moguće buduće saradnje u okviru koje bi japanski proizvođač iznajmiljivao automobile Uberu.

Sporazum predviđa nastavak razgovora koji bi kao jedan od ciljeva imali formiranje takozvanog servisa “za deljenje automobila”, po ugledu na slične sisteme koji posluju u Evropi i Severnoj Americi.

Prvi korak u okviru saradnje biće mogućnost nabavke Toyotinih vozila putem lizinga za potrebe vozača Ubera. Što se tiče budućeg “car sharing” servisa za iznajmljivanje automobila, u Toyoti vide veliki potencijal u partnerstvu sa Uberom i smatraju da će “sistemi za deljenje automobila obikovati budućnost prevoza ljudi”.

“Uzbuđeni smo što ćemo sarađivati sa najvećim proizvođačem automobila u svetu”, kažu u Uberu i dodaju da Toyotina vozila spadaju među najpopularnije automobile kod vozača i korisnika ove platforme.

Informacija o saradnji sa Toyotom stiže samo nekoliko dana nakon vesti da je Uber počeo testiranje vozila sa auto-pilotom. Kako kažu u toj kompaniji, njihov krajnji cilj je uvođenje flote samovozećih automobila kako bi se poboljšao kvalitet prevoza, smanjile gužve i broj saobraćajnih nezgoda, koje su, prema analizama, u 94 odsto slučajeva izazvane greškom vozača. Osim toga, Uber bi na taj način smanjio troškove i povećao profit, jer ne bi morao da plaća vozače.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)