Datum:

11.10.2013. 16:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3138 pregleda

Budućnost je stigla i definitivno nosi znak Toyote. Naime, japanska kompanija je upravo objavila planove prema kojima će pustiti u serijsku proizvodnju inovativnni i-Road dvosedi električni trotočkaš već koliko sledeće godine.

Kada je Toyota prvi put prikazala model u formi koncept studije marta ove godine u Ženevi, malo ko je pomislio da će se japanska kompanija odvažiti da tako neobičan koncept uvrsti na listu serijski predodređenih modela. No, čini se da Toyota ima velike planove za ovaj neobični gradski model jer je proizvodnja zakazana već za 2014. godinu.

Toyota i-Road dolazi u dimenzijama 2.350 mm dužine, 850 mm širine i 1.445 mm visine, čime je idealan konkurent Renaultovom Twizy električnom četvorotočkašu koji takođe dolazi u dvosedoj tandem konfiguraciji sedenja.

Pogon dolazi od para elektromotora, svaki u jednom od prednjih točkova a napajaju se iz Li-jonskog pakovanja baterija. Toyota navodi maksimalnu brzinu do 45 km/h i autonomiju do 50 km. Sam automobil teži svega 300 kg.

Konačne specifikacije i-Road koncepta će uslediti neposredno pre početka proizvodnje, kada će biti najavljena i cena automobila.

Izvor: Vreme gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)