Datum:

18.08.2017. 17:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Toyota i Mazda oformile su novo partnerstvo po pitanju zajedničke izgradnje nove fabrike u SAD za proizvodnju Toyotinih kompakata i Mazdini SUV-ova.

Ove dve kompanije radiće zajedno i na razvoju električnog vozila i sa njim povezanih tehnologija, među kojima su i novi sigurnosni sistemi.

Nova fabrika će koštati 1.6 milijardi dolara, a njena lokacija još uvek nije poznata. Imaće godišnji kapacitet proizvodnje od 300.000 vozila, a kreiraće oko 4.000 novih radnih mesta.

Toyota će ovde praviti Corollu, kad počne njena proizvonja 2021. godine, ali Mazda još uvek nije otkrila koje krosovere ovde namerava da proizvodi. To znači da će Toyota praviti Tacomu u novoj fabrici u Guanahuatu u Meksiku, koja je takođe trenutno u fazi izgradnje.


„Najbolji plod našeg partnerstva sa Mazdom je to što smo našli novog partnera koji je istinski zaljubljenik u automobile. On je podstakao Toyotin takmičarski duh, povećavajući naše neslaganje sa mogućnošću da nas nadmaši Mazda”, rekao je predsednik Toyote Akio Toyoda.

„Ništa me više ne bi zadovoljilo nego ako bismo, kroz ovu saradnju, podstakli auto industriju i dobili više zaljubljenika u automobile, tako što ćemo udružiti dva takmičarska duha kako bi se međusobno posticali, što će voditi inovacijama i gajenju talenata i lidera,” dodao je predsednik i CEO Mazde Masamiči Kogai. 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)