Datum:

02.07.2016. 20:54

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Manga strip i animirana serija koja je usledila, „Initial D“, pretvorile su generaciju mladih ljudi u automobilske entuzijaste, posebno kada je reč o japanskim sportskim automobilima. Takumi Fuđivara, vozio je svoju crno-belu Toyotu Corollu AE86 po japanskim planinkim putevima i pobeđivao snažnije mašine poput Mazde RX-7 i Nissana Skyline GT-R. Sada Toyota oživljava strip sa jedinstvenim GT86.

Radije od imitiranja Fuđivarine Corolle do detalja, Toyotino UK odeljenje za specijalne projekte je dodalo neke posebne detalje dizajnu GT86. Primera radi, stilisti su iskoristili komponente od ugljeničnihvlakana za haubu, štitnike ručki vrata i retrovizore, što je u suprotonosti sa mat crnim delovima automobila iz stripa. Novi kupe takođe leži na klasičnim sedamnaestoinčnim RR Watanabe naplacima u crnom finišu. Dodatna paralela sa AE86 iz manga stripa su zavesice protiv blata, žute maglenke i zatamnjena zadnja svetla. Tekst na japanskom, na boku, znači „Fuđivara tofu prodavnica“, jer je Takumi radio tako što je raznosio Tofu.

Ovo je izložbeni automobil, tako da performanse nisu u prvom planu. Ipak, GT86 inspirisan „Initial D“-om bi se verovatno sjajno nosio sa krivinama sa svojim TRD ogibljenjem i Cusco ojačane prednje opruge. Fujitsubo izduv igra takođe svoju ulogu. Moderna Toyota GT86 koristi četvorocilindarski bokser, ali ovaj model daje omaž 4A-GE iz Fuđivarine Corolle sa srebrnom haubom motora.

12

13

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)