Datum:

11.08.2018. 21:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Iako je nova Toyota Corolla i više nego sposobna da parira ostalim kompaktnim hečbek modelima iz segmenta, još uvek nije na nivou popularnih “hot heč” automobila kao što je na primer, Volkswagen Golf GTI.

Međutim, to bi uskoro moglo da se promeni, s obzirom da japanski proizvođač planira “hot heč” varijantu nove generacije modela Corolla, s tim što ona možda neće ići tradicionalnim putem, odnosno, nju neće pokretati samo SUS motor koji snagu šalje prednjim točkovima.

Umesto toga, kako je rekao glavni inženjer kompanije Toyota, Jasuši Ueda, Corolla u “hot heč” izdanju bi mogla da dobije hibridni pogonski sklop. Naime, Ueda je priznao da je trenutno nekoliko opcija aktuelno, ali da kompanija tek treba da odluči da li je put hibridizacije ujedno i pravi put.

“Meni to zvuči odlično”, rekao je on kada je upitan o mogučnosti hibridnog modela Corolla, i dodao je da je pred njim i kompanijom uopšte, mnogo istraživanja i razmišljanja. “Još uvek nemamo detaljan plan. Naravno, ideja o hibridnom hot heč modelu zvuči sjajno”, naveo je.

Funckioner kompanije Toyota je naveo i da bi Corolla u “hot heč” izdanju mogla imati benzinski SUS agregat koji bi snagu slao prednjim, i elektromotor koji bi snagu slao zadnjim točkovima.

Međutim, dok se Corolla “hot heč” ne pojavi na tržištu, kupcima je na raspolaganju standardna hečbek varijanta koja se prodaje po ceni od oko 18.000 evra.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)