Datum:

06.02.2016. 17:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2928 pregleda

Mazda je objavila opoziv i stopirala prodaju svih modela CX5 iz 2014-2016, piše ugledni američki portal “Car Connection”, a prenosi “Yahoo-News”.

Prema dokumentima koji su podneti Nacionalnoj agenciji za bezbednost saobraćaja u SAD (National Highway Traffic Safety Administration), razlog je komponta koja u slučaju curenja goriva može izazvati požar.

Reč je o cevi koja vodi od poklopca za gorivo do samog rezervoara. Prema saopštenju iz Mazde, ukoliko ova cev pukne prilikom udara u zadnji deo vozila, može doći do požara.

Zastrašujuće je da je reč o istoj konstrukcionoj grešci kao na ozloglašenom modelu Ford Pinto iz 70-tih.

Srećom, do sada nisu zabeleženi slični slušajevi na Mazdi CX-5, a japanska kompanija ovim opozivom, postupa odgovorno u skladu sa standardima zaštite kupaca.

S obzirom da je Mazda preliminarnu papirologiju podnela 1. februara, još uvek ne postoji raspord opoziva i popravke 264.000 vozila u Americi.

Japanski proizvođač ponudio je besplatni telefonski broj za informacije, a vlanicima Modela CX-5 poručeno je da se obrate najbližem dileru gde ih očekuje zamensko vozila.

Za sada totalni opoziv važi samo za izdanja na Američkom tržištu. Čeka se saopštenje Evropskog ogranka i informacija da li se ovaj problem odnosi i na prodate modele u Srbiji.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)