Datum:

06.04.2011. 2:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5776 pregleda

Kao što ste već ranije imali prilike da vidite, kompanija Tesla je uputila pravnu tužnu Top Gear-u zbog pregleda Tesla Roadstera davne 2008. godine. U tužbi stoji da je pregled od strane Top Gear-a bio lažiran, a njihova tvrdnja da je automobil neupotrebljiv u realnom svetu donesena i pre nego što je Klarkson uopšte provozao automobil.

Do sada nije bilo nikakvog odgovora od strane BBC-ja ili Top Gear-a, osim one u kojoj kažu da će se braniti od optužbi. Prema izjavi producenta ove emisije Endija Vilmana, njihova politika je takva da se ne oglašavaju povodom takvih pitanja sve dok čitava stvar ne završi na sudu. Obzirom da su iz Tesle prilično glasni, Vilman je odlučio da je ipak vreme za odgovor.

Vilman je na Tesline tvrdnje replicirao rekavši da je u emisiji izrečena laž o tome da su kočnice pokvarene, kao i o opsegu ovog automobila od 88 km i o pregrejanom motoru zbog kog je auto stao. Top Gear kaže da je informacija o opsegu od 88 km došla od strane Teslinih inžinjera koji su proučavali podatke pristigle nakon dana kada je bilo testiranje. Vilman je na strani svoje emisije kada je u pitanju tvrdnja o pokvarenim kočnicama, rekavši da je pregoreo osigurač u vakuumskoj pumpi i da iz Tesle nisu hteli da im dozvole da nastave sa testiranjem dok se ne reši problem.

Bez obzira kojoj strani priče poverujete, činjenice će se znati tek kada se njima bude pozabavio sud. Jedina stvar koja je za sada izvesna jeste da će to biti dug i prilično čupav proces.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)