Datum:

01.01.2013. 16:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , ,

Statistika:

0 komentara 2366081 pregleda

I dok očekujemo snežni ulazak u novu godinu, mnoge zemlje su ga već uveliko dočekale. Pod kojim uslovima biste napustili svoj topli dom i otisnuli se u snežnu avanturu koja se često i lako (posebno na našim putevima) pretvori u noćnu moru? Dajemo vam 5 razloga kojima teško da biste odoleli. Reč je o 5 superautomobila koji vožnju po snegu ne bi učinili stresnom, već biste usput mogli i da se zabavite, bez obzira na teške vremenske uslove.

Ali, najpre razmotrimo kriterijume: superautomobil čije performanse bi bilo zanimljivo isprobavati ponsnegu mora da ima pogon na sva četiri točka, 0-100 km/h ubrzanje za manje od 4 sekunde (makar na papiru), mora dobro prianjati tlu, a njegova tehnologija mora biti dovoljno napredna da vas provede kroz snežnu oluju bez zastoja, ali i previše dosade u kabini.

Evo spiska oko koga su se složili brojni auto novinari, od kojih su neki imali priliku i da provozaju neke od automobila sa liste:

Broj 5: Audi RS4 Avant (2013)


Audi RS4 Avant (2013) savršeno je rešenje za sve vremenske uslove. Na suvom kolovozu, njegov V8 motor sa 450 KS od 0 do 100 km/h ubrzava za 4.2 sekunde. U nekim testovima ovo vreme iznosilo je ravno četiri sekunde, pa se zato i našao na ovoj listi. Na vlažnom i snežnom putu, ovaj automobil izvodi čuda – posebno zahvaljujući svom obnovljenom Quattro sistemu. Sa petoro vrata i kapacitetom prevoženja 5 putnika, kao i činjenicom da je karavan, ovaj automobil zaslužio je peto mesto na listi.

Broj 4: Nissan GT-R (2013)


Sa odgovarajućim zimskim gumama, Nissan GT-R zaslužuje četvrto mesto. Njegova glavna prednost je jedan od najnaprednijih, ako ne i najnapredniji, sistem pogona na sva četiri točka, što mu obezbeđuje kretanje po snegu bez ikakvih problema. Sa ubrzanjem do stotke za oko 2.7 sekundi, Nissan GT-R (2013) se veoma uklapa u kriterijume odabira superautomobila koji će vas poštedeti svih potencijalnih nevolja koje vožnja po snegu može sa sobom doneti.

Broj 3: Ferrari FF


Ferrari FF je, čak i ako gledamo samo izgled, odličan automobil. Dodajte tome još 6.3-litarski V12 motor i pogon na sva četiri točka, i imaćete automobil koji je u svom najboljem elementu baš na snegu. On predstavlja savršen spoj bezbedne i zabavne vožnje.

Broj 2: Novi Bentley Continental GT

Broj 2 pripao je novom Bentley Continental GT modelu. Ovaj automobil je na snegu jednostavno brilijantan, a ovaj utisak potvrđen je od strane brojnih ljudi koji su imali sreće da se nađu iza njegovog upravljača. Ispod haube nalazi se zver – 6.0-litarski W12 motor sa 616 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, od nule do 100 km/h ubrzava za tačno 4 sekunde.

Broj 1: Porsche 911 Turbo

Porsche 911 Turbo pokreće 3.8-litarski L6 motor sa 530 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Istina, nema toliko snage kao Bentley, ali od 0 do 100 km/h stiže za samo 2.9 sekundi, zahvaljujući pogonu na sva četiri točka, u kombinaciji sa kontrolom pokretanja (“launch control”) i sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Sa ovakvim spojem brzine i performansi, Porsche 911 Turbo (2011) smatra se najboljim od najboljih superautomobila na ovoj listi. Moguće ga je voziti bukvalno svakog dana, tokom čitave godine. Njegova udobnost, prostranost prtljažnika sa jedne i velika brzina sa druge strane čine ga jednom od najopakijih mašina na putu, bio on zaleđen ili ne.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)