Datum:

12.02.2012. 23:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , , ,

Statistika:

0 komentara 1059223 pregleda

Superbowl je najgedaniji sportski događaj u Sjedinjenim Američkim Državama, a kao takav prepoznat je od velikog broja automobilskih proizvođača kao idealna prilika za provokativne i zabavne reklame po kojima će publika da ih pamti i nakon što se ceo događaj završi. Sa preko 110 miliona gledalaca samo iz SAD, Superbowl je jedan od najvećih reklamnih događaja za svakog proizvođača automobila uopšteno govoreći.

U nastavku sledi lista 10 najboljih reklama prikazanih na Superbowl-u XLVI koje je pripremio ”GTspirit”.

Broj 10: Hyundai je na prilično direktan način pokazao svoju nameru da njegova reklama ostane zapamćena na ovogodišnjem Superbowl-u. Njihove inteligentne, duhovite, kratke i zabavne reklame uistinu su privukle pažnju velikog broja gledalaca. Tri takve reklame zauzimaju neko mesto na listi najboljih, a prva od njih je za Hyundai Veloster Turbo.

Broj 9: Sigurno ste svi čuli za Klinta Istvuda. Ukoliko niste, onda morate znati makar njegov glas – prepoznatljivi hrapav i grub glas američku publiku u ovoj reklami vodi kroz sećanja na teška vremena kroz koja su prošli i kao nacija se nisu predali niti odustali od borbe. Samo što nije stvarno u pitanju njegov, već glas irkog glumca Lajama Nisona. Reklama bi imala bolju poziciju na ovoj listi da u njoj ima malo više automobila a manje priče. Ipak, veoma inspirativna i dirljiva reklama, makar za Amerikance koji se u pronalaze u njoj.

Broj 8: Na osmom mestu nalazi se reklama koja će se garantovani svideti ogromnom broju muške publike. Oni koji vole filmove kao što su ”Twilight”, treba da znaju da je to film za žene, tačnije – tinejdžerke. Ipak, neki momci su spremni da glume da vole takve filmove ukoliko će im to osigurati bonus poene kod lepšeg pola ili su primorani da ih gledaju iz istog razloga. Ali, evo izuzetka. Ova reklama će učiniti da momci koji se prave da vole ovaj film požele da Edvard, glavni lik, vozi Audi. 

Broj 7: Volkswagen je prošle godine oduševio publiku sa reklamom za Passata kog kontroliše mali Dart Vejder. Ove dogine, vraćaju se sa još jednom dobrom, za Bubu u novom izdanju.

Broj 6: Hyundaieva ”All for One” iliti ”Jedan za sve” ovogodišnja reklamna kampanja donela je još jednu zabavnu reklamu. U njoj je predstavljen duh koji dele zaposleni u Hyundai-ju dok dizajniraju svoje automobile.  

Broj 5: Na tačno polovini liste nalazi se Chevrolet koji ni ovoga puta nije ostavio publiku ravnodišnom. Potrudite se da ništa ne jedete i ne pijete dok gledate ovu reklamu, jer postoji mogućnost da se zagrcnete ili da se makar nasmejete.

Broj 4: Još jedna, poslednja na ovoj listi, reklama iz Hyundaija koja je zauzela četvrto mesto. Na njoj se lepo vidi da ubrzanje i kočenje njihovih automobila može da zameni reanimaciju. Ne pokušavajte ovo kod kuće.

Broj 3: Kada gledate reklame poput naredne, zapravo u celosti vidite koliko posvećenosti i novca je potrebno da se napravi dobra Superbowl reklama. Od bandži skoka sa Chevolet Sonicom preko bacanja istog iz aviona, pa sve do sviranja klavira sa njim. Definitivno zaslužuje treće mesto na listi.

Broj 2: Sledeća reklama smatra se jednom od najuticajnijih na ovogodišnjem Superbowl-u. Nakon što je reklama emitovana, čak i odmah nakon Superbowl-a, iz Fiata su izvestili da je internet pretraga za njihovim automobilima naglo porasla. Možda je u reklami trebalo biti rečeno da zgodna manekenka iz reklame ne dolazi sa automobilom. Valjda se niko neće setiti da tuži Fiat zbog ovako dobro osmišljene reklamne obmane.

 


Broj 1: Pobednik je reklama za Acura NSX automobil, a izglasana je za najbolju od strane mnogobrojnih web sajtova koji su se bavili ovogodišnjim Superbawl reklamama. Fanovi komičara Džerija Sajnfilda neće biti razočarani. Obavezno pogledajte!

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)