Datum:

16.12.2019. 9:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je tokom sedam dana otkriven i sankcionisan 2.791 vozač pod dejstvom alkohola i 45 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

To su podaci iz pojačane jednonedeljne kontrole saobraćaja u okviru Mreže saobraćajnih policija Evrope (TISPOL) čija je Srbija pridružena članica.

Ministar je ocenio da se pokazalo da je i dalje nedovoljno visok nivo saobraćajne kulture u Srbiji i da mora mnogo da se radi na povećanju odgovornosti vozača. 

Ministar je rekao da su 544 vozača zadržana na trežnjenju zbog vožnje sa više od 1,2 promila alkohola.

Sudijama za prekršaje je zbog nasilničke vožnje privedeno 127 vozača kod kojih je utvrđeno više od dva promila alkohola, navodi se u saopštenju Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Molim sve vozače da u vreme predstojećih praznika ne voze pod dejstvom alkohola, da voze primerenom brzinom i ne sedaju umorni za volan”, pozvao je Stefanović.

“Molim sve da pokažemo povećanu odgovornost, da posebno vodimo računa o našoj deci, i da svi damo doprinos da imamo što manje saobraćajnih nezgoda i sačuvamo što više života”, poručio je ministar u saopštenju.

Izvor: N1
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)