Datum:

19.05.2019. 21:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Japanski gigant “Tojota” prednjači na polju hibridne tehnologije, pa zato i ne čudi, da je uprkos naporima konkurencije, joše jedan model ove kompanije pogonjen hibridnim pogonom poneo laskavu titulu “Automobila godine u velikoj Britaniji”, jednom od najvećih svetskih tržišta.

“Tojota prius” je nadmašila sve konkurente u istraživanju ” Auto Express Driver Power” za 2019. godinu i odnela zlatnu nagradu kao “Novi automobil godine”.

Ova nagrada je tim značajnija što se temelji na mišljenjima i stvarnim iskustvima hiljada vozača u Velikoj Britaniji

“Prius” – svetski začetnik i najprodavaniji samopunjivi hibridni automobil – zabeležio je uverljiv učinak prema “Driver Power” osvojivši i dodatne nagrade: u kategoriji “kompaktnog porodičnog automobila”, te osvojivši prvo mesto po potrošnji goriva i troškovima eksploatacije, pri čemu obe nagrade osvaja drugu godinu zaredom.

Kroz četiri generacije i 20 godina prodaje u Velikoj Britaniji, “prius” je neprestano podizao lestvicu, ne samo izuzetno malom potrošnjom goriva i malim emisijama štetnih gasova, nego i trajnim, pouzdanim kvalitetom i pionirskim korišćenjem novih tehnologija radi postizanja boljih performansi, veće sigurnosti i većeg komfora za putnike.

Aktuelni model “priusa”, je prvi model koji se odlikuje platformom Tojotine nove globalne arhitekture (“Toyota new global architecture – TNGA”), koja je temelj za značajan iskorak u voznim svojstvima, sigurnosti, dizajnu i uopšte osećaju u vožnji. Dalji razvoj Tojotinog hibridnog sistema doneo je podjednako vidljiva poboljšanja u efikasnosti i odzivu, pa su tako službene brojke za potrošnju goriva u mešovitom ciklusu od 4,13 do 4,74 l/100 km (podaci prema WLTP), a za emisiju CO2 od 78g/km (podaci prema NEDC). Ovaj učinak je ključan za “priusov” profil niskih troškova eksploatacije, zajedno s njegovom dokazanom dugotrajnošću i malim zahtevima prilikom održavanja njegovog hibridnog sistemima.

“Prius” za 2019. godinu je prvi je hibridni automobil dostupan s prilagođenim, inteligentnim pogonom na sve točkove (AWD-i). Ova nova opcija automatski osigurava dodatno prianjanje na podlogu prilikom kretanja iz mesta ili na klizavom kolovozu, poboljšavajući sigurnost i pružajući vozaču dodatnu meru spokoja.

Izvor: Novosti 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)