Datum:

18.04.2016. 16:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

“Tojota miraji” proglašena je za Zeleni automobil godine u svetu 2016, na Međunarodnom salonu automobila u Njujorku. Izabrao ga je međunarodni žiri koji čine 73 automobilska novinara iz 23 zemlje.

“Tojota miraji” je izabran sa šire liste od osam vozila iz čitavog sveta, a onda iz užeg izbora od tri finalista među kojima je bio i novi “tojota prijus”.

– Kao priznati lideri u hibridnoj tehnologiji, mi smo iskreno počastvovani zbog ove nagrade. To je jasno priznanje “Tojotinoj” dugoročnoj posvećenosti tehnologiji gorivnih ćelija, ubedljivom, sigurnom i relevantnom rešenju za mobilnost koje utire put ka razvoju ultimativnog ekološkog automobila – rekao je Karl Šliht, izvršni potpredsednik “Tojota motor Evropa”.

Fokusirana na automobilsku budućnost u narednih 100 godina, “Tojota” je nastavila sa razvojem vozila koje nudi novu, jedinstvenu vrednost. “Miraji”, vozilo koje za emisiju iz auspuha ima samo vodu, pionir je koji će doprineti društvu baziranom na upotrebi hidrogena. Pored napredne tehnologije gorivnih ćelija i ekoloških performansi, “miraji” je zabavan za vožnju, ima upečatljiv futuristički dizajn, i nudi tihu i veoma udobnu vožnju.

2

Lansiran u Evropi u septembru 2015, “tojota miraji” je u ponudi u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Danskoj. Prodaja će uskoro početi i u Belgiji, Holandiji, Norveškoj i Švedskoj, ukupno u ponudi u sedam zemalja. “Miraji” se prodaje u Japanu i Sjedinjenim Američkim Državama.

3

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)