Datum:

24.07.2013. 22:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3008 pregleda

Japanski proizvođač je postigao nagodbu prema kojoj će isplatiti odštetu vlasnicima više od 10 miliona Tojota koje su od 2009. povučene na vanredni servis zbog problema sa zaglavljivanjem papučice za gas.

Kako saznaje Blumberg, reč je o sumi od 1,63 milijarde dolara (oko 1,23 milijarde evra). Novac će biti isplaćen vlasnicima s obzirom da je nakon afere sa zaglavljivanjem papučice za gas i nekontrolisanim ubrzavanjem vozila, pomenutim automobilima marke Tojota pala vrednost na tržištu.

Loša reputacija nastavila je da prati automobile čak i kada je problem sa zaglavljivanjem papučice otklonjen u servisu, pa će svakom kupcu biti isplaćena suma u visini gubitka vrednosti njihovog vozila na tržištu.

“Želeli smo da naše kupce maksimalno obeštetimo”, izjavio je pravni zastupnik Tojote u SAD, dok je advokat koji zastupa vlasnike vozila rekao da će svima biti isplaćeno 100 odsto novčanog iznosa koji je tražen u odšetnom zahtevu.

Visina odštete kreće se od svega desetak, pa do čak 10.000 dolara, u zavisnosti od modela automobila i raznih drugih faktora.

Treba napomenuti da ukupna suma ne obuhvata odštetu koju će Tojota isplatiti onima vlasnicima koji su zbog probelma sa nekontrolisanim ubrzavanjem doživeli saobraćajnu nesreću, s obzirom da se u vezi sa tim pitanjem vodi poseban sudski proces.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)