Datum:

16.05.2016. 16:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Audi je odlučio da se malo zabavlja sa nama, lansiravši dve „tizer“ slike novog A5, iz kojih teško da možemo bilo šta da uočimo.

Na fotografijama se ne vidi ništa što nismo mogli do sada da vidimo. Naravno, „tizeri“ i ne služe tome da otkrivaju stvari, ali možemo da zamerimo Audiju što nije bar uklonio kamuflažu, posebno što je reč o dizajnerskom remek-delu kao što je A5.

Ukoliko napravimo analogiju sa novom generacijom A4, koja nije doživela neke značajnije promene u stajlingu, za očekivati je da se isto desi i sa kupeom. To ne znači da on neće biti dovoljno atraktivan, naprotiv! I odlazeći A5 je i dalje jedna izuzetno poželjna mašina, koja nije izgubila na atraktivnosti tokom godina.

Novajlija će biti nešto veći u odnosu na odlazeći model što će imati pozitivan uticaj na izdašnost kabinskog prostora, posebno kada je reč o putnicima na zadnjoj klupi. Prebacivanje na MLB Evo platformu znači da će doći do značajne „dijete“, uprkos većim gabaritima.

Paleta motora će izvorno biti iz one kojom raspolaže A4, uključujući novi 3,0-litarski turbo V6 iz S5 sa 354 ks i 500 Nm. Perjanica, RS5 Coupe će se pridružiti „porodici“ sa istim motorom, ali e-turbo tehnologijom iz SQ7, što će povećati snagu na nekih 480 ks.

Premijera A5 kupea je zakazana za 2. jun u Ingolštatu, gde će model biti sklapan, baš kao i model kojeg zamenjuje.

1463127292_31

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)