Datum:

06.11.2014. 16:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3422 pregleda

Test ekipa „Novosti“ imala priliku da isproba novi „Džip renegejd“. Zvanična premijera „odmetnika“ biće u januaru naredne godine.

Voziti terenac marke „džip“ više je od same vožnje, to je način života. Brend „Džip“, koji beleži izuzetne prodajne rezultate širom planete (ove godine biće prodato više od milion primeraka ovog kultnog terenca), sada je s novim modelom „renegejd“ (u prevodu „odmetnik“) stupio na scenu i u kategoriji malih SUV vozila, jednom od najbrže rastućih segmenata vozila.

Ekipa „Novosti“ je, zahvaljujući kompaniji FAS („Fijat automobili Srbija“), imala priliku da među prvima prisustvuje pretpremijeri i da nakratko uživa u čarima ovog vozila na pisti i poligonu Nacionalne vozačke akademije NAVAK.

Proizveden u modernizovanoj fabrici SATA u italijanskom Melfiju, s prodajom u više od 100 zemalja širom sveta, uključujući i SAD, novi „džip renegejd“ poseduje jak stilski karakter i idealnu veličinu, kako za gradsku, tako i za terensku vožnju. Glavne karakteristike ovog modela su vodeće terenske performanse u ovoj klasi, odlično ponašanje u drumskoj vožnji, ekskluzivni devetostepeni automatski sistem prenosa, motori koji omogućavaju ekonomičnu potrošnju goriva, kao i širok spektar bezbednosnih sistema.

Konkretno, novi model „renegejd“ poseduje upečatljive elemente brenda „Džip“ kada su u pitanju stilska obeležja svojstvena modelu kao što je „džip vrangler“. Spoljašnjost vozila ima robustan izgled koji odlikuju oštre linije, grube proporcije i klasični elementi stilskog nasleđa „džipa“ kao što su okrugli farovi, rešetka sa sedam proreza i lukovi iznad točkova trapezoidnog oblika. Kupci mogu da biraju između dva krovna sistema koji pružaju osećaj zadovoljstva i slobode otvorenog prostora, veliki električni inovativni klizni „My Sky“ stakleni krov s delovima koji se mogu skinuti i odložiti u prtljažnik.

AUTO

Deo namenjen putnicima ima moderan i rafinisan izgled u kojem se ističe kvalitet materijala, a velika pažnja posvećena je detaljima, kao i najmodernijim tehnološkim dostignućima kao što su „Uconnect“, info-zabavni sistem s petoinčnim ekranom (standardni na svim verzijama), ili 6,5-inčni, u kombinaciji sa satelitskom navigacijom, ekranom osetljivim na dodir i instrument-tablom sa sedmoinčnim podeljenim ekranom u boji osetljivim na dodir.

Novi „džip renegejd“ predstavlja savršeno rešenje za gradsku vožnju zahvaljujući agilnosti i prostranosti, kao i za istraživanje novih pravaca zahvaljujući izvanrednim performansama za kretanje po terenu van puta. Povrh svega toga, dva nova napredna sistema 44 – Jeep Active Drive i Jeep Active Drive Lo – opremljena su ekskluzivnim sistemima za isključivanje pogona na zadnjoj osovini, tako da prelazak s pogona na prednjim točkovima na sva četiri točka teče glatko, a gubici snage smanjuju se po potrebi kako bi se prešlo na pogon 44, čime se poboljšava ukupna ekonomičnost potrošnje goriva.

U zavisnosti od tržišta regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike, na raspolaganju je 12 kombinacija motora, menjača i pogona.

AUTO-Rengad910-2014

Brojke

  • 4.255 mm je dužina
  • 1.850 mm je širina
  • 1.667 mm je visina

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)