Datum:

23.10.2017. 10:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon Skota Milera iz kompanije General Motors, i izvršni direktor Volkswagena kritikuje Teslu.

Na forumu koji je opisan kao “forum za međunarodno razumevanje”, odnosno “Menschen in Europe”, koji je održan u Pasau u Nemačkoj tokom prošle nedelje, raspravljalo se o svemu od biznisa do umetnosti i kulture. Jedna od tema bila je naravno i autoindustrija, a o njoj je govorio Matijas Miler, izvršni direktor kompanije VW. On se tokom svog govora dotakao kompanije Tesla i ono što je rekao je prilično interesantno.

Naime, on je izjavio da “uz dužno poštovanje, postoje neke kompanije koje su velike na rečima i najavama, ali na delima prodaju po jedva 80 hiljada automobila godišnje. A sa druge strane tu su kompanije kao VW koja prodaje 11 miliona automobila godišnje, i ostvaruju profit od 13 ili 14 milijardi evra. Tesla svakog kvartala gubi na milione dolara i otpušta radnike kada joj se ćefne. Da li je to socijalna odgovornost?”.

Ova izjava Matijasa Milera je prilično hrabra, ako se u obzir uzme činjenica da je VW grupa vesnik jednog od najvećih skandala u industriji, i da je upravo iz tog razloga krenula ubrzanim korakom putem elektrifikacije. Pre Matijasa Milera, kompaniju Tesla je kritikovao i Skot Miler, jedan od čelnika kompanije GM, koji je rekao da Elon Mask “puno s*re” i da je nemoguće da Model 3 može da ispuni zahteve potrebne za peti nivo autonomije.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)