Datum:

29.08.2016. 13:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Tesla se priprema da uvede nove sigurnosne restrikcije na svoj Autopilot sistem u okviru v8.0 softverskog ažuriranja. Glavna novina je prestanak rada sistema ukoliko se ne koristi po predviđenim procedurama.

Autopilot trenutno upozorava vozača kada je trenutak da preuzme kontrolu nad vozilom. Ukoliko, nakon nekog vremena, vozač ne odgovori na zahtev, sistem nakon 15 sekundi obustavlja započete radnje i usporava vozilo, te vozaču daje instrukciju da stavi ruke na upravljač pre nego što se u potpunosti deaktivira.

Kroz istrage sudara u kojima su učestvovala Teslina vozila sa aktivnim autopilotom, otkriveno je da ne reaguju svi vozači na ova upozorenja. Zato će u novoj verziji Autopilot nastaviti da upozorava vozača, ali i da mu onemogući restartovanje sistema.

Jedini način na koji će vozač moći ponovo da pokrene Autopilot biće zaustavljanje vozila i parkiranje, pre nego što ga ponovo aktivira.

Vesti o novoj opciji Autopilota došle su nakon što je Ilon Mask ponovo revidirao sigurnosne opcije sistema i odlučio da ih ne treba u potpunosti isključivati.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)