Datum:

25.05.2013. 17:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2226 pregleda

Dobra ideja samo je jedan od izazova u razvoju uspešnog automobilskog modela. Problemi najčešće nastaju kada se stigne do finansiranja.

Da se projektovani planovi o zaokruženoj finansijskoj konstrukciji lako mogu srušiti, svedoči i primer Fiskera koji se našao pred bankrotom jer je ostao bez priliva novih sredstava i nemogućnosti da otplati zajama koji je uzeo od države.

Sudeći prema najnovijim vestima, Tesla Motors se uspešno bori sa svojim dugovima, zahvaljujući pre svega uspehu na tržištu Sjedinjenih Država. Kompanija koja proizvodi luksuzne električne automobile saopštila je da je u potpunosti otplatila dug američkoj državi u visini od 465 miliona dolara (oko 360 miliona evra).

Tesla Motors je ova sredstava pozajmio iz fonda Ministarstva energetike SAD, a zajam je vraćen čak devet godina ranije u odnosu na predviđeni rok.

Ova vest predstavlja izvesno olakšanje i za američku administraciju, jer su neke od kompanija koje razvijaju “zelene” tehnologije, a kojima je vlada pozajmila novac, ili bankrotirale ili se poput Fiskera nalaze u teškoj finansijskoj situaciji.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)