Datum:

22.06.2013. 17:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3557 pregleda

Proizvođač luksuznih električnih automobila, američka kompanija Tesla Motors, predstavila je u Los Anđelesu koncept brze zamene baterija. Nova usluga omogućiće vlasnicima da u roku od samo minut i po nastave svoje putovanje sa novim, punim baterijama u vozilu.

Punktovi za takozvanu “trampu” baterija biće do kraja 2013. godine postavljeni najpre u Kaliforniji, u kojoj ima najviše vlasnika modela Tesla S, a zatim i duž puta koji spaja Boston i glavni grad, Vašington.

Izvršni direktor kompanije, Elon Musk, rekao je da će procedura zamene baterija, koja traje oko 90 sekundi, biti veoma praktična i da neće iziskivati od putnika da napuštaju vozilo. Usluga će koštati između 60 i 80 dolara, a po istoj ceni, vlasniku će u povratku biti vraćene njegove originalne i potpuno napunjene baterije.

Takođe, biće omogućeno i da se baterije isporuče vlasniku na njegovu kućnu adresu. Mesta za “trampu” nalaziće se u blizini postojećih stanica za brzo punjenje, a svaki punkt koštaće američku kompaniju u proseku oko pola miliona dolara.

U opticaju će u početku biti 50 kompleta baterija, a ako se za tim ukaže potreba, Tesla će obezbediti dodatne komplete. Važno je napomenuti da je model Tesla S od početka dizajniran tako da omogućava kratkotrajnu zamenu baterija, tako da postojeći vlasnici neće morati da vrše nikakve izmene na svojim automobilima.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)