Datum:

13.06.2014. 13:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2973 pregleda

CEO kompanije Tesla Motors, Ilon Mask, želeo bi da ceo svet vozi električna vozila. Tako je doneo odluku da dozvoli drugim proizvođačima korišćenje svojih patenata. Sada Teslina konkurencija može profitirati zahvaljujući upotrebi njihove tehnologije, bez da zbog toga bude tužena.

Mask kaže da je ova kompanija prvobitno zaštitila ove patente, iz straha da bi veći automobilski proizvođači mogli da kopiraju njihovu tehnologiju i iskoriste njihove prodajne i marketinške alate kako bi se izborili sa Tesla Motors kompanijom. Mask smatra da je to najpogrešnija moguća odluka, s obzirom na to da su programi za razvoj električnih automobila mali ili čak nepostojeći i da postoji svega nekoliko električnih automobila koji se proizvode, a koji mogu ponuditi ograničen rang kretanja.

“Tesla Motors je kreiran kako bi se ubrzala pojava održivog transporta. Ukoliko raščistimo put ka kreiranju privlačnih električnih vozila, a zatim taj put miniramo zaštićenim pravima na intelektualno svojinu kako bismo osujetili druge, onda se ponašamo u suprotnosti za tim ciljem,” objašnjava Mask svoju nesvakidašnju odluku.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)