Datum:

29.12.2018. 9:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mreža stanica sa Tesla super punjačima je značajno porasla u proteklih nekoliko godina. Međutim, i dalje postoje zemlje u kojima ima veoma malo, ili uopšte nema stanica za punjenje električnih automobila.

To bi uskoro trebalo da se promeni. Naime, izvršni direktor i osnivač kompanije Tesla, Ilon Mask, je na svom twitter profilu napisao: “Pokrivenost Evrope super punjačima će sledeće godine biti veća za 100%”. Još uvek nema detalja o tome koliko će se novih stanica otvoriti, ali je Mask dodao da će se stanice prostirati od “Irske do Kijeva (Ukrajine), i od Norveške do Turske”. Na tom “putu” od Norveške do Turske nalazi se i Srbija, bar na geografskoj mapi. Tesla kaže “uskoro stiže”, ali videćemo da li ćemo se naći u tim velikim planovima.

U svakom slučaju, ovo su dobre vesti za sve vlasnike Tesla automobila. To zbog činjenice da se broj stanica za punjenje drastično smanjuje kada se napuste zemlje kao što su Austija, Nemačka, Slovenija i Češka.

Plan je da se u Ukrajini uskoro otvore dve stanice (trenutno ne postoji ni jedna). Slična je situacija i sa Turskom u kojoj je planirano otvaranje najmanje devet stanica.

Istočna Evropa nije jedini deo starog kontineta koji će dobiti nove stanice. One su planirane i za Veliku Britaniju, Francusku, Belgiju, Nemačku, Poljsku, Dansku i Holandiju. Stanice se neće pojaviti u Belorusiji i Moldaviji.

Osim ovoga, Mask je otkrio plan za postavljanje stanica i na tlu Afrike.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)