Datum:

22.08.2013. 16:39

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2354 pregleda

Bezbednost svakog novog modela testiraju proizvođači ali i specijalizovane organizacije, kao što su evropski EuroNCAP ili američki NHTSA i IIHS, tako što simuliraju prave sudare u kontrolisanim uslovima. Ipak, krajnju oceni bezbednosti nekog vozila daju događaji iz stvarnog života.

Sudeći na osnovu udesa koji se dogodio u gradu Marfrisboro u Tenesiju, kada je jedan primerak modela Tesla S polomio i oborio drveni električni stub, može se zaključiti da je ovaj automobil veoma bezbedan.

Na fotografijama sa lica mesta vide se znatna oštećenja na prednjem delu vozila, ali i da je kabina automobila ostala praktično netaknuta. Kao posledica udarca u stub, aktivirali su se svi vazdušni jastuci, pa uprkos silini udara u vozilu nije bilo povređenih.

Kako je saopštila lokalna policija, za upravljačem se nalazila 34-godišnja žena koja je vozila pod dejstvom alkohola. Ona je, prema izveštaju, kazala policajcu da je izgubila kontrolu nad vozilom jer je “nešto petljala oko radija”.

Policajac je posumnjao da sa ženom nešto nije u redu kada je od nje zatražio dokumenta. Umesto da ih pruži saobraćajucu, ona ih je predala jednom od vatrogasaca koji se nalazio pored njega.

Inače, Tesla S je osvojio maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na testu koji je sprovela američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA).

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)