Datum:

03.11.2011. 19:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4246 pregleda

Američki proizvođač automobila Tesla obelodanio je svoje buduće planove. Najavljeni Model S je prvi u nizu novih automobila, uključujući i Roadster, krosover i rival BMW-ove Serije 3.

Proizvođač iz Kalifornije već je obustavio primanje porudžbina za u potpunosti električan Roadster još u avgustu, a proizvodnja ovog automobila su nultom emisijom štetnih gasova završiće se već u januaru iduće godine. Razlog tome je težnja Tesle da se fokusira na Model S, takođe električni sedan koji 2012. godine dolazi na tržište.

Model S, koji bi trebalo da predstavlja električnu alternativu za BMW Serije 5, imaće i krosover verziju poznatu kao Model X, koja će se pojaviti početkom 2013. godine. Kada se proizvodnja ovih automobila okonča, na redu je druga generacija Roadstera.

Izvršni direktor Ilon Mask za ”Autocar” izjavio je da će naredna generacija Roadstera biti puštena u prodaju 2014. godine. Ovaj model više nije zasnovan na Lotus Elise-u. Umesto toga, u njegovoj osnovi biće ”platforma treće generacije”.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)