Datum:

08.06.2018. 21:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Tesla je iskoristila godišnji sastanak koji je održala za vlasnile deonica kako bi pustila novu tizer fotografiju novog, najavljenog krosovera Model Y.

Naime, novi model kompanije Tesla će veliki broj svojih komponenti deliti sa automobilom Model 3, ali će on u suštini biti manja verzija Modela X, a iz kompanije navode da će on biti najpriuštljiviji potpuno električni krosover model na tržištu.

Najnovija tizer fotografija, kao i ona koja je predstavljena tokom prošle godine, nam pokazuje da će Model Y imati poznati Tesla dizajn, kao i da neće imati standardne bočne retrovizore. Takođe, vidimo da će novi automobil ove kompanije imati naglašeni prednji deo i velike točkove.

Tokom ovog sastanka, Ilon Mask je obećao da će novi model njegove kompanije biti predstavljen tokom marta 2019. godine. Takođe, naveo je da se Model Y neće proizvoditi u fabrici u Frimontu, već da će se, najverovatnije, proizvoditi u istom postrojenju u kom se proizvode Tesla Semi i novi Tesla Roadster. Proizvodnja ovog modela trebalo bi da počne početkom 2020. godine.

Znamo još i da će Model Y biti baziran na istoj platformi kao i Model 3, te da će imati „leptir“ vrata, kao i Model X.

Ono što je interesantno jeste činjenica da je Mask naveo da novi krosover možda neće imati volan, ali većina ljudi misli da je to u stvari samo šala.

„Model Y, na primer, uopšte neće imati kožu, čak ni na volanu, ako uopšte i bude bilo volana“, naveo je Mask.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)