Datum:

14.12.2017. 13:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ilon Mask je otkrio da Tesla radi na razvoju sopstvenih hardverskih čipova koji će podržati njihov softver sa veštačkom inteligencijom (AI) na samovozećim automobilima. Mask je to otkrio na najvećoj AI konferenciji na svetu, rekavši da će ovaj proizvođač moći da dostigne punu autonomiju mnogo brže, zahvaljujući AI hardveru koji razvija Tesla.

Tokom govora pred oko 200 prisutnih, pored Maska bio je prisutan i Andrej Karpati, Teslin direktor veštačke inteligencije, kao i potpredsednik za Autopilot hardver Džim Keler. Mask je rekao da, uprkos opasnostima koje se predviđaju uz upotrebu veštačke inteligencije, on smatra da je ona u budućnosti neizbežna i da može biti veoma korisna.

I dok većina proizvođača automobila razvoja sisteme autonomne vožnje u saradnji sa iskusnim proizvođačima čipova, Džim Keler kaže da na tržištu ne postoji ništa što bi se uklopilo sa postojećom kombinacijom Teslinih senzora.

Mask kaže da će AI čip iz Tesle ne samo po performansama biti rame uz rame postojećim alternativama, već će zahtevati samo desetinu energije i koštaće desetinu njihove cene.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)