Datum:

11.06.2018. 9:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kao da kompanija Tesla već nema dovoljno stvari o kojima mora da brine, Ilon Mask je uradio ono što i obično radi (ne, ovoga puta ne govori loše o medijima), te je objavio informaciju da kompanija planira još jedan potpuno novi, kompaktni model.

Naime, pored toga što se muči sa tim da poveća proizvodnju Modela 3, Tesla planira da u narednim godinama započne proizvodnju krosovera Model Y, električnog kamiona Semi, ali i nove generacije modela Roadster.

Tokom govora koji je održao na sastanku vlasnika deonica kompanije Tesla, Mask je otkrio da će se njima pridružiti i novi model. „Mislim da ćemo u gami imati i kompaktni automobil za manje od pet godina“, naveo je on.

Mask nije otkrio dodatne detalje, ali pretpostavlja se da će taj model biti konkurent Volkswagen-ovom električnom I.D. hečbek modelu koji će se u međuvremenu pojaviti na tržištu.

Naime, taj automobil bi u gami kompanije bio pozicioniran ispod Modela 3, ali s obzirom da ljudi iz kompanije imaju još pet godina da rade na njemu, verovatno će imati narednije baterije i elektromotore od onih koji se danas nalaze u automobilima kompanije Tesla.

Mask je prilikom obraćanja akcionarima Tesle rekao i da će produkcijske verzije kamiona Semi i sportskog Roadstera biti još impresivnije u odnosu na ranije predstavljene prototipove.

Ako je verovati Masku, uvodna verzija novog Roadstera ubrzavaće od 0 do 96 km/h za 1,9 sekundi, a model sa SpaceX paketom opreme će biti još brži, dok će kamion-šleper Semi sa punim baterijama moći da pređe čak 965 kilometara.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)