Datum:

04.02.2017. 23:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

U julu 2016., internet stranica TeslaMotors.com je počela da se preusmerava na Tesla.com, a termin „Motors“ je sada u potpunosti izbačen iz oficijelnog naziva kompanije, koji je pojednostavljen u Tesla.inc.

Preimenovanje u potpunosti ima smisla ako se u obzir uzme da Tesla pored automobila želi da proizvodi i prodaje druge stvari, uključujući solarne krovove i Powerwall 2 baterije. Da ovi proizvodi ne bi bili prodavani pod „SolarCity“ robnom markom, nakon akvizicije vredne 2,3 milijarde dolara, Tesla će koristiti sopstveno ime.

Solarni krovni paneli kreću u prodaju u toku ove godine, a po Elonu Masku, instalacija će koštati isto kao kod standardnog krova. Da bi se pojačali kapaciteti, panele će proizvoditi Panasonic, u svojoj fabrici u Bafalou.

Što se baterija tiče, druga generacija Powerwalla i Powerpack skladištenja energije, biće proizvođen u Gigafactory, u Nevadi, gde je započela proizvodnja 2170 litijum-jonskih baterija prošlog meseca. 

Kada je u pitanju preimenovanje, sličan potez je primenio Apple pre desetak godina, kada je iz „Apple Computera“ transformisan u „Apple.inc“.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)