Datum:

01.05.2014. 16:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3302 pregleda

Da li ste znali da kupovinom Modela S vlasnici ovog automobila podstiču rat u Avganistanu i korupciju na najvišem državnom nivou u SAD? Nisu ni oni ali kao i obično kada je reč o teorijama zavere postoje ljudi koji brižljivo prikupljaju informacije i povezuju činjenice kako bi dokazali da se iza Tesla Motorsa i njegovih električnih automobila krije veliko zlo.

Vlasnici Tesla automobila iz San Franciska zatekli su na svojim vozilima letak u kom se optužuju da su deo velike zavere i da učestvuju u “organizovanom kriminalu”.

U letku se između ostalog navodi da se Tesla Motors zalagao za invaziju na Avganistan kako bi došao do litijuma za proizvodnju litijum-jonskih baterija koje se koriste kao izvor napajanja na električnima automobilima.

Autori letka podsećaju i koliko su ovakve baterije opasne.

“Litijum-jonske baterije izazvale su desetine hiljada eksplozija i požara u avionima, automobilima, kućama u kojima su stradala i deca. U svakom Tesla automobilu nalazi se oko 7.000 ovakvih baterija, što znači da postoji 7.000 potencijalnih izazivača požara koji može da dovede do katastrofe”, piše u tekstu.

Istine radi, krajem 2013. zabeleženo je nekoliko slučajeva požara na Modelu S koji su nastali kao posledica fizičkog oštećenja litijum-jonskih baterija. Tesla Motors je nakon toga dodatno zaštitio kućište u kome su smeštene baterije, kako se takvi incidenti ne bi ponovili.

Interesantna je i opaska da vlasnici Tesle S kupovinom ovog automobila podstiču korupciju na najvišem nivou jer finansiraju kompaniju koja je “podmitila članove američkog Kongresa da bi im odobrili zajam iz fonda za razvoj zelenih tehnologija”.

“Na taj način i vi učestvujete u organizovanom kriminalu”, upozoravaju se kupci Tesle S u letku.

U tekstu se navodi i da je podmićivanje i sakrivanje “prave istine” nastavljeno i nakon što je Tesla Motors dobio potrebna sredstva i počeo proizvodnju i prodaju automobila.

“Kompanija je zataškala i informacije o tome koliko su litijum-jonske baterije opasne po zdravlje ljudi. Postoji više od 400 izveštaja američkih federalnih institucija da ove baterije ispuštaju kancerogena toksična isparenja koja oštećuju pluća, mozak i nervni sistem”, piše u letku.

“Kako bi se sakrila istina, preko 40 čelnika različitih saveznih agencija koje su ukazivale da su baterije opasne po zdravlje dobilo je otkaz ili bilo prinuđeno da se povuče sa položaja.”

Prema navodima autora letka, Tesla Motors nastavlja praksu podmićivanja i zataškavanja tako što utiče na medijsku sliku o Modelu S.

“Od javnosti se kriju sve negativne vesti o Tesla automobilima, poput brojnih saobraćajnih nesreća koje su izazvali njihovi vozači”, piše u letku.

Autori “otkrivaju” i da je veliki broj ovih vozača bio pod dejstvom droge ili alkohola, kao i da su različite studije pokazale da su vlasnici Modela S u natprosečno visokom procentu skloni drogama, alkoholizmu i rizičnom ponašanju, pa čak i samoubistvu.

Teorija zavere ne bila potpuna kada se u njoj ne bi govorilo o špijuniranju ili nadziranju ljudi.

U ovom slučaju pisci letka navode da “najveća svetska kompanija za nadzor i špijuniranje”, Google, kao “partner iz senke” Tesla Motorsa, odgovoran za nadziranje i kontrolu kretanja vlasnika Modela S, ali i da je zaslužan za zataškavanje negativnih vesti o automobilu.

Na kraju, autori pozivaju sve vlasnike Tesle S da vrate svoja vozila kompaniji i da od Tesla Motorsa zatraže novčanu nadoknadu, kako više ne bi bili “saučesnici u organizovanom kriminalu”.

Nije poznato da li iza sadržaja letka stoji “osvešćeni” pojedinac ili grupa, ili možda konkurencija. Najlakše bi bilo optužiti naftni lobi, ali onda bismo i sami učestvovali u još jednoj od mnogih teorija zavere.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)