Datum:

14.02.2012. 16:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4933 pregleda

U kalifornijskom dizajnerskom studiju Tesla Motorsa predstavljen je treći model. Radi se o modelu pod oznakom Model X čija će prodaja započeti 2013.

Model X je tzv. CUV i osmišljen je na istoj platformi koju koristi i limuzinski Model S s kojim će deliti i električni pogonski sklop, uključujući i baterije (40 kWh, 60 kWh i 80 kWh). Model X će zbog povećane mase imati oko 10% kraću autonomiju, što znači kako će u zavisnosti od baterija imati autonomiju od 230 do maksimalno 430 km.

U unutrašnjost će se moći smestiti najviše sedam putnika u tri reda sedišta, a zahvaljujući izostanku klasičnog motora ovaj će model imati dva prtljažnika, jedan pozadi i jedan spreda. Kod spoljašnjg izgleda nema velikih iznenađenja s obzirom kako je isti inspiriran modelom S. Izuzetak su stražnja gullwing vrata, koja se mogu preklopiti.

Šef kompanije Elon Musk je objavio kako u Tesla Motorsu već planiraju daljnje proširenje ponude četvrtim modelom, a službena potvrda i premijera ovog modela se može očekivati u naredne dve godine.

Izvor: Index, Foto: Digital trends

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)