Datum:

28.10.2011. 13:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5917 pregleda

Američki proizvođač električnih automobila Tesla Motors izgubio je prvu parnicu koju je pokrenuo protiv kuće BBC i autora emisije Top Gear.

Kompanija Tesla Motors podnela je u aprilu 2011. tužbu sudu u Londonu zbog “laži i dezinformacija” koje su iznete u jednoj epizodi Top Gear-a iz 2008. U tužbi je rečeno da su voditelji tada izneli “pogrešne informacije o ponašanju i pouzdanosti Tesla Roadstera”.

Da podsetimo, Tesla je povodom pokretanja parnice naveo nekoliko spornih detalja prikazanih u emisiji: Prvo, Roadster je ostao bez električne energije pa je njih četvoro moralo da ga gura nazad u hangar. Zatim, kočnice ovog automobila nisu bile ispravne zbog čega ga nije bilo moguće testirati.

Rečeno je i da autonomija ovog modela iznosi 90 km, a zapravo je 340 km. Na kraju, motor jednog Roadstera se pregrejao pa nije bilo moguće pokrenuti ga i nijedan od dva Roadstera nije bio upotrebljiv.

U međuvremenu, sud u Londonu odbacio je navode iz optužnice i presudio u korist tužene strane. Na taj način Tesla je izgubio jednu pravnu bitku, ali ne i rat. Saslušanje će se nastaviti i po drugim osnovama koje su navedene u tužbi, a nisu razmatrane na prvom suđenju.
Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)