Datum:

18.06.2011. 20:57

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6835 pregleda

Zamislite da možete od kuće da proverite gde vam je automobil, koliko je goriva u njemu preostalo, kakvo je stanje ulja, ali i da podesite klima-uređaj, računate koliko ste prešli, prodižete ili spuštate prozore… Zvuči zaista zgodno?

Ne tako davno, savremena tehnologija omogućila je maksimalno korišćenje uređaja koje imamo kod kuće. Tako je, recimo, u razvijenom svetu moguće čak i od frižidera dobiti informaciju koja namirnica u njemu nedostaje i slično. U korak sa razvojem potpune kontrole, Volvo je omogućio da putem mobilnog telefona komuniciramo sa automobilom.

Svi budući vlasnici novih Volvo vozila, počevši od 2012. godine, moći će besplatno da preuzmu program za iPhone ili android mobilne telefone i pomoću njega kontrolišu automobil od kuće. Evo samo nekih od mogućnosti ove aplikacije: lokator – ova opcija vam daje tačnu lokaciju automobila na mapi, prikazujući čak i strelice koje vas usmeravaju do parkiranog vozila. Ukoliko ni to nije dovoljno, putem mobilnog telefona možete uključiti sirenu ili svetlosne indikatore kako biste lakše uočili vozilo. Zatim, tu je daljinska kontrola zaključavanja, koja pruža informaciju o statusu vrata i prozora na vozilu, a koje takođe možete podešavati. Kabinu možete rashladiti ili ugrejati pre nego što sednete za upravljač, što je izuzetno zgodna opcija pogotovu u toku hladnih zima ili pak vrelih letnjih dana.

Sve provere tehničke prirode možete obaviti putem mobilnog telefona, pa osim količine goriva, prosečne potrošnje i brzine, sa ovom aplikacijom možete proveriti i stanje sijalica, tečnosti u kočnicama, nivo i pritisak ulja u motoru i još mnogo toga. Zanimljiva opcija je čuvanje svih podataka sa putovanja u proteklih 40 dana, a vrhunac je da se ovaj sistem ponaša i kao svojevrsni alarm, pa je u stanju da obavesti vozača o eventualnoj krađi vozila.

Izvor: AutoBild

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)