Datum:

15.06.2011. 13:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4314 pregleda

Tim studenata čuvenog masačusetskog Instituta za tehnologiju poznatijeg kao MIT najavila je revolucionarnu mogućnost skladištenja električne energije u auomobilima. Sam način skladištenje je prilično sličan sadašnjem, s tim da bi krute metalne ploče poput litijuma i nikla u sadašnjim baterijama mogle biti zamenjene gustom elektrolitskom tečnošću, koja je nazvana ”Cambridge Crude”.

Ova metoda bi donela deset puta veći kapacitet u odnosu na onaj koji imaju današnje baterije, a tu je i značajno pitanje cene, koja bi zahvaljujući neobičnoj tečnosti bila znatno smanjena. Pored toga, smanjenje bi postojalo i kada je reč o dimenziji baterija, a tu je i značajno brži način punjenja iste. Za pražnjenje prethodne, istrošene tečnosti, trebalo bi otprilike isto vremena koliko i za sipanje benzina u rezervoar.

Još uvek nema konkretnih podataka o mehanizmu i sastavu ovog neobičnog rešenja, ali istraživački tim spominje vremenski period od dve godine – koliko procenjuju da će im biti potrebno za testirnja. I mi im verujemo na reč.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)