Datum:

09.03.2016. 13:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 1717 pregleda

Kompanija VRS Electric Cars iz Kalifornije otkrila je svoje planove o predstavljanju svog novog Agito koncepta na Salonu automobila u pekingu 26. aprila.

Nazvan po latinskoj reči koja znači “pomeram se”, Agito je opisan kao napredni superautomobil koji obećava revoluciju kada je reč o automobilskoj aerodinamici. Detalja o ovom automobilu još uvek nema, ali je potvrđeno da će konceptna i proizvodna verzija biti veoma slične, sa identičnim pogonom.

Teaser sugeriše da ovaj automobil ima oblu prednju masku sa LED farovima, a čini se da mu je krov prilično nizak. Tu su i kompaktna kabina i upadljiv zadnji deo.

Na ovom automobilu, prema rečima proizvođača, radio je tim mladih i poznatih dizajnera koji su se samoinicijativno obratili osnivaču i izvršnom direktoru ove kompanije Robertu L. Lejrdu. Nikakva imena nisu objavljena, ali ova kompanija navodi da njihov osnivač voli da promoviše i ističe mlade talente.

Agito će u proizvodnju ući sredinom 2017. godine, a detalji o njemu biće poznati idućeg meseca.

I o samoj kompaniji za sada se ne zna mnogo, osim da je osnovana od strane kineskih sponzora, što je donekle čini sličnom Faraday Future kompaniji, koja planira da u severnom Las Vegasu otvori proizvodni pogon vredan milijardu dolara.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)