Datum:

11.08.2018. 15:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Pre oko sedam godina pojavila se SSC Tuatara, a naredne nedelje u Montereju biće predstavljen proizvodni model. 

S obzirom na to da je prošla velika količina vremena između njenog predstavljanja i sadašnjosti, o tom automobilu se ne zna gotovo ništa, osim da će biti „naredna generacija hiperautomobila sa dosad neviđenim koeficijentom vuče, upravljanjem na nivou trkačkih automobia i maksimalnom brzinom koja će lako oboriti sadašnji svetski rekord”.

SSC nije rekao ništa o konkretnim brojevima, ali postoji nagoveštaj da će Tuatara moći da prevaziđe brzinu od 457,94 km/h, koliko maksimalno razvija Koenigsegg Agera RS.

Tuatara je trebalo da bude predstavljena 2013, ali ova kompanija objašnjava da se to dešava tek sada zbog „godina metodičnog inženjeringa”. SSC kaže da će ovo vozilo imati ne samo neuporedive performanse, već i izgled.

Teaser slika sugeriše da će proizvodni model biti veoma nalik na koncept. Ipak, manje razlike postoje. Što se tiče pogona, koncept je imao twin-turbo 6.9-litarski V8 motor sa 1350 konjskih snaga i 1733 Nm obrtnog momenta sa 91 oktanskim gorivom. Pre oko pet godina, kada je taj motor najavljen, SSC je nagovestio da on razvija više od 1700 KS.

24. avgusta ovo vozilo debitovaće na Nedelji automobila u Montereju, kada će biti otkriveno više informacija.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)