Datum:

04.02.2016. 19:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 2931 pregleda

Pininfarina je objavila teaser sliku novog koncepta koji će zvanično biti predstavljen idućeg meseca na Salonu automobila u Ženevi. 

Italijanska dizajnerska firma koja je donedavno bila u velikim finansijskim problemima spremila je “uzbudljiv koncept”, a sudeći po slici, reč je o sportskom automobilu. Još uvek nema nikakvih detalja, a prednji spliter sugeriše da je u pitanju vozilo visokih performansi koje bi moglo imati nešto zajedničko da Ferrarijem.

Podsećamo da je krajem prošle godine Mahindra preuzela Pininfarinu, tako što je preuzela 76.06 odsto njenog duga. Novi vlasnici obećali su da će ovu dizajnersku kuću držati nezavisnom i da je novi koncept prvo vozilo razvijeno pod njenim vlasništvom.

Ovakvi koncepti ne donose novac, a ostaje nada da će Mahindra pomoći Pininfarini da ostvari saradnju sa drugim proizvođačima automobila. Poslednji automobil koji je poneo Pininfarinin logo bio je South East Motor DX7 SUV, predstavljen prošle godine na Salonu automobila u Šangaju kao prvi kineski SUV sa italijanskim dizajnom.

Jedan od razloga zašto se Pinifarina našla u velikim dugovima jeste činjenica da u današnje vreme proizvođači automobila preferiraju da dizajneri budu unutar njihovih kompanija, radi uštede novca. Eksternalizacija ovog procesa daleko je skuplja, pa ostaje da se vidi na koji način će Mahindra pomoći Pininfarini da prati aktuelne trendove u automobilskoj industriji.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)