Datum:

14.12.2015. 13:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 2853 pregleda

Novi proizvođač električnih automobila iz Kine pod nazivom Atieva objavio je prvi teaser svog takođe prvog modela.

Dani kada je Tesla vladao tržištem električnih automobila možda će uskoro postati prošlost. Sada u igru ulazi Atieva sa sedištem u Kaliforniji. Ova kompanija bavi se dizajniranjem i kreiranjem električnih automobila, a namerava da pravi izvanredne automobile koji bi mogli da poremete aktuelno stanje na tržištu električnih vozila.

Atievu podržava BAIC (skraćenica od “Beijing Automotive Industry Corporation”), koji je udružio snage sa Siemensom, korejskim proizvođačem baterija SK Groupom, italijanskom firmom za dizajn automobila i CECOMP-om koji je specijalizovan u proizvodnji vozila, kako bi nastao prvi Atieva model.

Vozilo na slici će u formi koncepta debitovati na Salonu automobila u Pekingu naredne godine. Ono će najverovatnije biti opremljeno velikom baterijom, sa savremenom tehnologijom baterijskih ćelija. Njegov opseg kretanja iznosiće više od 480 km. Prva teaser slika otkriva da će njegov izgled biti atraktivan i sportski.

Atieva je osnovana 2007. godine od strane nekadašnjeg potpredsednika Tesle Bernarda Tsea i osnivača Astoria Networksa Sema Venga. Kompanija je najpre bila fokusirana na razvijanje softvera za monitoring pojedinačnih baterijskih ćelija, kao i za upravljanje baterijskim sistemima u plug-in hibridnim vozilima, a sada su njeni apetiti očigledno porasli.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)