Datum:

16.06.2018. 15:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Opel je na svom TechDay događaju u Raselhajmu u Nemačkoj otkrio mnoštvo detalja o svojoj budućoj liniji proizvoda.

Pošto su Opel i Vauxhall sada deo PSA grupe, većina budućih modela ovih proizvođača u osnovi će imati CMP i EMP2 platforme. One su veoma fleksibilne, pa se mogu naći u osnovi mnoštva modela, od kabrioleta pa do krosovera. Na primer, naredna generacija Corse će imati CMP platformu.

Opel nema planove da elektrifikuje sve svoje buduće modele, ali će imati važnu ulogu u razvoju naredne generacije četvorocilindarskih benzinskih motora za PSA grupu. Nova porodica motora će biti optimizovana za rad sa električnim motorima, a koristiće se i u okviru hibridnih sistema. 

Novi motori pojaviće se 2022. godine, a koristiće ih svi brendovi PSA grupe. Biće dostupni na tržištima Evrope, Kine i Severne Amerike.

S obzirom na to da je Opel bio u vlasništvu General Motorsa, ova kompanija ima veliku ulogu u povratku PSA u Severnu Ameriku.

Direktor dizajna Opela, Mark Adams, na ovom događaju najavio je novi koncept koji stiže u drugoj polovini godine. Najavljen je kao „izraz onoga što mi želimo da naš brend bude”.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)