Datum:

05.09.2012. 13:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 4778 pregleda

Mercedes-Benz će krajem septembra na Salonu automobila u Parizu predstaviti S-Klasu za 2014. modelsku godinu. Reč je o skulpturi nazvanoj “Estetika S” u kombinaciji sa svetlostnim efektima koja će nam obezbediti uvid u dizajn luksuzne limuzine koja će biti predstavljena na Salonu automobila u Ženevi ili u Pekingu iduće godine.

“Estetika S” je skulptura koja prikazuje spoljašnjost ove luksuzne limuzine na umetnički način. “Karakteristične linije S-Klase oduvek su predstavljale izraz automobilske kulture, onako kako ga mi shvatamo. Nova S-Klasa nastavljaće tu tradiciju i, sa svojim upadljivim linijama, dati karakter našoj filozofiji dizajna za godine koje tek dolaze”, rekao je šef dizajna Mercedes-Benza Gorden Vagener.

Mercedes S-Klase za 2014. modelsku godinu imaće neke od dizajn elemenata koji potiču od konceptualnog F700. Kao i novi SL i CLS (Shooting Brake), nova generacija S-Klase najverovatnije će imati veću i podignutiju rešetku. Ipak, kompletan izgled automobila neće se drastično promeniti u odnosu na sadašnji model.

Najnovije glasine o S-Klasi kažu da će ona doći u formi čak sedam verzija. Pored osnovnog i dva produžena modela, S-Klasa postojaće i u formi luksuzne S600 Pullman limuzine koja će popuniti prazninu koja je ostala nakon Maybacha. Trenutna CL-Klasa takođe će biti otkazana, a zameniće je oživljeni kupe S-Klase. Postoji mogućnost da će se proizvoditi i kabrolet sa četvoro vrata i sklopivim krovom, inspirisan Ocean Drive konceptom iz 2006. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)