Datum:

02.03.2013. 17:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 10532 pregleda

Koenigsegg će na Salonu automobila u Ženevi premijerno predstaviti svoj novi Hundra superautomobil, stoti po redu koji je prizvela ova švedska kompanija. Njeno ime na švedskom znači “100”. U istoriji pravljenja automobila dugoj samo 10 godina, Koenigsegg je napravio zapažen uspeh i privukao brojne kupce.

O posvećenosti timova koji stoje iza svakog vozila ovo švedskog proizvođača dovoljno govore nagrade koje su im uručivane u proteklih deset godina, uključujući Ginisovu knjigu rekorda, Forbsovu nagradu za jedan od deset najlepših automobila ikad napravljenih, prestižnu “Red Dot” nagradu za dizajn, Top Gearovu titulu hiperautomobila godine i titulu rekordera na stazi koju je najduže zadržao, zatim nagradu za preduzetnika od strane Ernst & Younga, za Top 10 luksuznih brendova na svetu i mnoge druge. Povrh svega, napisana je i knjiga o uspehu ove kompanije pod nazivom “od 0 do 100 za 10 godina” u kojoj se nalaze ispovesti brojnih vozača, vlasnika i osoba ključnih za razvoj ovog brenda.

Hundra je zapravo one-off verzija Agera S modela, a napravljena je prema specijalnoj narudžbini jednog kupca. Njen dizajn, kojim dominiraju karbonska vlakna, predstavlja nesvakidašnji spoj modernog i tradicionalnog, sa 24-karatnim zlatnim detaljima koje mu daju na ekskluzivnosti.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)