Datum:

17.03.2016. 19:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 250 pregleda

Rusko odeljenje Renaulta objavilo je teaser sliku Kaptur 4×4 modela koji će biti predstavljen krajem marta.

Kaptur 4×4, koji se gradi u Renaultovoj fabrici u Moskvi, biće više od ruske verzije subkompaktnog krosovera koji Renault prodaje pod “Captur” imenom. Naime, izveštaji kazuju da će ovaj Kaptur biti zasnovan na platformi Dacia/Renault Dustera, dok se u osnovi “običnog” Captura nalazi ista platforma kao i u Cliu.

Kaptur sa ruskim specifikacijama trebalo bi da dobije duže međuosovinsko rastojanje, što znači i prostraniju unutrašnjost. Priča se i o tome da bi kabina mogla dobiti treći red sedišta, ali ta informacija nije potvrđena, niti se slično može zaključiti na osnovu teasera.

Ranije je objavljeno da će ovaj model poneti naziv “Grand Captur” kako bi se istaklo da je veći od regularnog modela, ali Renault Russia odlučio je da koristi “Kaptur” ime. Odluka je doneta nakon što je ova kompanija sprovela anketiranje među ruskim kupcima, koje je pokazalo da upravo to slovo “K” u njegovom nazivu značajno utiče na to kako ga potencijalni kupci doživljavaju. Tu je i “4×4” u nastavku, što sugeriše da će imati 4×4 pogon, dok regularni Captur ima pogon samo na prednjoj osovini.

Detalja o liniji motora još uvek nema, ali se priča da će Kaptur 4×4 dobiti TCe 90 i TCe 120 turbopunjene benzinske jedinice, kao i dCi 90 dizelsku. U zavisnosti od odabira, motor će biti uparen sa ručnim ili sa Renaultovim EDC menjačem sa dvostukim kvačilom.

Renault kaže da se ovaj model neće prodavati na evropskom tržištu, a njegova premijera biće održana u narednih nekoliko nedelja.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)