Datum:

22.12.2015. 19:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 3062 pregleda

Ford Australia najavio je da u narednoj godini namerava da na svoj Falcon model stavi “Sprint” oznaku. On je još pre nekoliko meseci najavljen, a sada je i zvanično stigla potvrda iz ove kompanije da će “Sprint” oznaka biti korišćena za specijalno izdanje Falcona koje možemo očekivati naredne godine. 

On će najverovatnije biti dostupan ka XR6 model, sa turbopunjenim šestocilindarskim benzinskim motorom, uparenim sa šestostepenim automatskim menjačem, skupa sa XR8 verzijom koja će imati superpunjeni V8 motor i šestostepene ručne i automatske menjače.

Ford Australia kaže da će Falcon XR6/XR8 imati povećanu snagu i unapređene kočnice, dok će točkovi i dizajn spoljašnjosti biti u potpunosti jedinstveni. Osim toga, svaki primerak dobiće individualno numerisanu pločicu na motoru, luksuzno opremljenu unutrašnjost sa novim sedištima i “Sprint” oznake na prednjim panelima i poklopcu prtljažnika.

Još uvek nije poznato koliko jedinica ovog vozila će biti napravljeno, ali je sigurno da će to biti ograničen broj. Početkom naredne godine biće poznato više informacija o ovom vozilu. Smatra se da bi XR6 mogao imato oko 415 konjskih snaga, a XR8 oko 470.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)