Datum:

03.12.2012. 19:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 4614 pregleda

Kineski Weibo sajt objavio je prvu teaser fotografiju dugonajavljivanog i isto toliko očekivanog Ferrarija F70. Slika daje blagu ideju o tome kako će naslednik Enza izgledati spreda. Ipak, senka prekriva najveći deo prednjeg dela, mada su i dalje vidljivi detalji kao što su prednji točkovi, prednja svetla i vazdušni otvori na haubi.

Fotografija je nastala na Ferrarijevoj gala priredbi za Finali Mondiali Ferrari 2012. godine u Valensiji. Tekst ispod ekrana glasi “Pristup fokusiran na klijente sa najkompletnijim rangom ikada”. Priča se da će motor ovog misterioznog automobila imati između 850 i 900 KS, dok će biti težak samo 1.100 kg (za 265 kg lakši nego što je ranije objavljeno). Izvori iz ove kompanije takođe navode da je ovde zaista reč o jednom takmičarskom sportskom automobilu koji će se moći sresti na putevima.

Ferrari je ranije objavio da namerava da ovaj automobil što je moguće više približi vozačkom iskustvu Formule 1. Šta to konkretno znači? Upotrebom karbonskih vlakana napravljena je monocoque šasija koju smo videli pre dva meseca u Parizu. Između dva sloja karbonskih vlakana umetnut je nomex saćaste strukture. Sa unutrašnje strane karoserije ovaj proizvođač postavio je pločice od kevlara, kako bi komponente ispod bile zaštićene.

Ovaj sportski superautomobil sa centralnim motorom imaće veću uštedu goriva, a deo takve postavke činiće KERS hibridni sistem iz Formule 1. Snaga njegovog 7.3-litarskog V12 motora iznosiće oko 900 KS, što znači da će F70 imati najviše konjskih snaga u odnosu na ijedan putnički Ferrari ikada napravljen. Nemojte da vas snaga ove mašine zavara; pored moći koju nesumnjivo poseduje, ona je i eco-friendly – emisija štetnih gasova kod Enzovog naslednika smanjena je za čak 40%.

Ulazak u ovaj automobil izlegaće isto kao i kod Enza. Unutra ima mesta za dva putnika, uključujući i vozača, čije noge će biti podignute tokom vožnje, baš kao što je to slučaj i sa vožnjom trkačkih automobila.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)