Datum:

27.04.2012. 14:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 9843 pregleda

Napraviti naslednika Bugatti Veyrona svakako će predstavljati pravi izazov za Bugattijeve inžinjere. Veyron su mnogi opisivali kao inžinjersko remek delo među automobilima. On je najbrži automobil na svetu, a jedini način da se od nadmaši jeste da se napravi još brža i moćnija mašina, što zapravo i jeste ideja od koje je potekao Bugatti Galibier Concept.

Čini se da Bugatti proizvodnju Veyron linije privodi kraju proizvodnog procesa, misleći pritom i na budućnost ovog brenda. Danas se pojavio teaser video Bugattijevog Galibier 16C modela. Ovo je prvi put da je Bugatti objavio novi promotivni materijal za ovaj automobil u periodu od dve godine. U međuvremenu se o njemu mnogo pričalo i pretpostavljalo, a vreme koje je u međuvremenu proteklo Bugatti je najverovatnije iskoristio za osveženje dizajna ovog automobila.

Galibier će pokretati motor sa šesnaest cilindara kakav ima i Bugatti Veyron, a koji proizvodi između 800 i 1000 KS. Hibridna verzija će takođe biti dostupna. Bugatti planira proizvodnju serije od 500 do 1500 jedinica, a cena jednog neće biti manja od milion evra, mada nijedna od ovih informacija nije zvanična.

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)