Datum:

18.07.2016. 13:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bristol Cars, 71 godinu star automobilski brend iz Velike Britanije, objavio je teaser svog Project Pinnacle modela kojim se vraća na scenu. Novo vozilo je roadster u retro stilu, a teaser materijali neće vam otkriti mnogo informacija o njemu. Autocar prenosi da će novi sportski automobil imati naziv Bullet i da će njegova premijera biti održana 26. jula.

Bullet predstavlja kombinaciju dugog prednjeg i kraćeg zadnjeg dela, nalik na klasične roadstere. Vetrobran je mali, a čak se i na osnovu ovako skromnih informacija koje teaseri nude može zaključiti da je, po pitanju dizajna, inspirisan Jaguarovim i Morganovim klasicima.

Bristol je prošle godine najavio da će Bullet, koji se tada zvao Project Pinnacle, imati motor iz BMW-a. Reč je najverovatnije o atmosferskoj 4.8-litarskoj V8 jedinici. Uparena sa konstrukcijom ovog roadstera koja je izrađena od karbonskih vlakana, ova pogonska jedinica trebalo bi da obezbedi mnoštvo snage u laganom pakovanju.

Bullet će se u prodaji naći najverovatnije početkom 2017. godine. On predstavlja odličnu priliku za kompaniju Bristol da podmladi svoj brend. Ona je 2003. godine predstavila svoj poslednji automobil Fighter, a zatim je 2011. godine ova kompanija dobila novu vlasničku strukturu. Plan je bio da se Project Pinnacle lansira 2015. godine, kako bi se obeležio 70. rođendan kompanije, ali se pretpostavlja da je za njegov razvoj bilo potrebno više vremena nego što je inicijalno predviđeno, pa je to ujedno i razlog odlaganja njegovog lansiranja na tržište.

1

2

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)