Datum:

28.12.2015. 19:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 4191 pregleda

BMW je objavio prvu teaser sliku svog novog Vision Car koncepta koji će početkom narednog meseca debitovati na Consumer Electronic Show (CES) događaju. Ovaj koncept će, prema rečima bavarskog proizvođača, “demonstrirati kako bi mogli izgledati budući dizajn unutrašnjosti i korisničkog interfejsa”.

Detalja o ovom automobilu još uvek nema, a BMW je potvrdio da će biti opremljen mnoštvom novih tehnologija, uključujući AirTouch. Ovaj sistem će korisnicima omogućavati da, pomoću gestova, kontrolišu zabavne sadržaje, navigaciju i komunikacione sisteme.

AirTouch koristi mnoštvo senzora kako bi vršio nadgledanje i snimanje pokreta rukama koji se odvijaju između centralne konzore i unutrašnjeg retrovizora. Iako je AirTouch sličan Gesture Control sistemu koji je dostupan u novoj Seriji 7, najnoviji sistem je daleko napredniji i omogućava trodimenzionalne pokrete.

Ovakav sistem mogao bi da zvuči kao prevelik trud oko ne baš tako važne stvari, ali BMW obećava da on smanjuje broj koraka koji su potrebni da bi se izabrala neka opcija.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)