Datum:

13.05.2017. 14:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon što je najpre potvrđeno da će Serija 8 biti ponovo rođena, BMW je objavio prvi zvanični teaser koncepta ovog modela, koji će krajem maja biti predstavljen.

Serija 8 u formi dizajnerske studije premijeru će imati 26. maja na Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Reč je o prikazu proizvodnog kupe modela koji stiže iduće godine.

“BMW Serija 8 kupe će nastaviti našu tradiciju pravljenja luksuznih sportskih kupea i dodaće istinski automobil iz snova našoj liniji – parče čiste automobilske fascinacije,” rekao je Harald Kruger i dodao: “Kupe Serije 8 biće otelotvorenje našeg liderstva u segmentu luksuznih automobila. Danas vam mogu reći da će to biti pravi luksuzni sportski kupe.”

Nova Serija 8 biće zasnovana na istoj CLAR platformi kao i Serije 5 i 7, sa ciljem da ovaj model bude pozicioniran više u odnosu na aktuelni kupe Serije 6.

Proizvodna verzija kupea Serije 8 biće u cenovnom rangu od preko 150.000 evra. Kabrio verzija očekuje se 2019. godine, kao i V12 na samom vrhu ranga. BMW kaže da još uvek nije odlučeno da li će se praviti M8 varijanta.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)